Логотим Метталум
Проектування, виготовлення, монтаж, запуск, паспортизація
+38 (048) 706 26 73
+38 (097) 743 69 84
metallum_office@ukr.net

Циклони 4БЦШ (У21-ББЦ)

Циклони 4БЦШ (У21-ББЦ)

На зернопереробних підприємствах широкого поширення набули батарейні установки циклонів 4БЦШ. Вони групуються з окремих циклонів типу ВНДІЗ – НДІОГАЗ. Їх використовують як перший ступінь очищення повітря від пилу в аспіраційних та пневмотранспортних установках.

Вони відносяться до циклонів циліндричного типу (співвідношення висоти циліндра до висоти конуса близько 2:1). Підведення повітря здійснюється через вхідний патрубок по тангенціально-гвинтовому равлику.

Батарейні установки складаються із збірної коробки, чотирьох циклонів правого та лівого виконання, загального бункера зі станиною. Для виведення пилу з бункера використовують шлюзовий затвор, який забезпечує герметичність. У деяких випадках замість шлюзового затвора можна використовувати вантажний пиловивідний клапан.

Циклон У21-ББЦ вперше почав випускатися Курським заводом "Елеватормельмаш". Основна відмінність установок У21-ББЦ від 4БЦШ це те, що вони випускаються з вхідним та вихідним конфузорами і вихлоп повітря передбачений у двох варіантах: вгору та вбік. Це підвищує монтажну готовність пиловловлювачів.

Циклони БЦШ модернізували в циклони БЦМ. Суть модернізації полягала у зміні входу повітря з тангенціально-гвинтового на спірально-гвинтовий. Це дозволило підвищити ефективність пиловловлення на 1,8…3%.

Діаметр модернізованого циклону можна визначити з виразу:

де Q - об'ємна витрата повітря, м3/годину.

Кут нахилу гвинтової поверхні на елеваторному пилу рекомендується рівним 15°. Коефіцієнт опору циклону БЦМ становить 6,5 а оптимальна швидкість входу становить 15 ... 16,3 м / с.

Особливістю монтажу циклонів 4БЦШ (У21-ББЦ) є необхідність наявності прямої ділянки перед батареєю довжиною від 3 до 5 діаметрів повітря, що подають. Ця умова дає можливість випрямитись потоку і рівномірно розподілити пилоповітряну суміш по батареї. Також для зручності контролю та обслуговування в конічних частинах мають бути передбачені лючки.

Більше інформації за тел. 097 743 69 84 або за e-mail:metallum_office@ukr.net.