Логотим Метталум
Проектування, виготовлення, монтаж, запуск, паспортизація
+38 (048) 706 26 73
+38 (097) 743 69 84
metallum_office@ukr.net

Аспірація просівних машин

Аспірація просівних машин

Аспірація розсіву. Розсіви аспірують для санітарно-гігієнічних та технологічних цілей, щоб усунути пилення, охолодити сортовані продукти, не допустити конденсацію водяної пари на ситах, їх заклеювання та зменшення сівалкості. Аспірують розсівання через приймальні коробки. Недоліком аспіраційної коробки старої конструкції (рис. 1. б) і те, що аспіраційний канал 2 розширюється у напрямку руху повітря з 65х175 до 120х175 мм. Це призводить до осадження пилу в каналі та погіршення ефективності аспірації.

Рис. 1. Аспірація розсіву ЗРМ

а — загальний вигляд: б — коробка розсіву старої конструкції; в — нової конструкції; 1 — наступ продукту; 2 — аспіраційний канал: 3 — гнучкий рукав; 4 — корпус розсіву; 5 — конус; 6 — конфузор.

Недолік усунений у новій конструкції коробки у металевому виконанні (рис. 1, в). Аспіраційний конфузор має форму зрізаного конуса з діаметром на виході, рівним 100мм.

Для підвищення ефективності аспірації розсіву вхідні рукави виготовляють з повітронепроникної тканини, а вихідні - з пористої тканини, щоб повітря надходило до розсіву знизу.

Пристрій аспірації шестиприймального шафового розсіву ЗРШ-6 показано на малюнку 2. До кожної приймальної коробки розсіву приєднують конфузори та повітропроводи, які поєднують симетричними трійниками.

Рис. 2. Аспірація двокорпусного шестиприймального шафового розсіву ЗРШ-6

1 — приймальний патрубок; 2 — аспіраційний патрубок (може бути встановлений назовні або всередину).

Аспірація ситових машин. Мета аспірації - технологічна (збагачення круп) та санітарно-гігієнічна.

Пристрій аспірації ситових машин показано на малюнку 3.

Рис. 3. Аспірація двоярусної двоприймальної ситової машини ЗМС-2

1 — спіраційна камера; 2 — колектор; 3 — конфузор.

Повітря надходить у ситову машину під нижній ярус сит ситового корпусу, а також через спеціальні отвори з розподільними трубами і решітками між ярусами перших ситових рам. Пройшовши через сита з продуктом повітря потрапляє, в аспіраційну камеру 1, збірний колектор 2 і конфузор 3. Повітропроводи кожної половини ситової машини об'єднують симетричним трійником.

Пиловловлювачами аспіраційних установок в основному служать циклони УЦ, рідше циклони 4БЦШ(У21 ББЦ).

Фахівці НВФ МЕТАЛЛУМ зможуть допомогти у підборі аспіраційного обладнання для вашого підприємства. Для більш детальної консультації звертайтесь на e-mail:metallum_office@ukr.net або дзвоніть по телефону 097 743 69 84.